dimarts, 26 de maig del 2015

T'imagines la vida sense ell?, d'Isabel-Clara Simó


T'imagines la vida sense ell?
Isabel-Clara Simó
Edicions 62


La Mercè, una noia jove amb vitalitat i plena d'il·lusió, acaba transformant-se en un ésser ser esclavitzat. Durant aquest període de la seva vida, que està casada amb en Ricard (un personatge prepotent) escriu un diari on conta tota la submissió i les humiliacions constants que pateix. El seu marit converteix la vida en un verdader infern, sempre sense transpassar la línea de la llei. Trenta anys més tard el fill Mateu troba el diari de la seva mare i sols després de morir ella descobreix el gran secret que la seva creadora portava dins. Un gran trauma familiar que cautiva. 

A mi m'ha agradat moltíssim. És una novel·la per adolescents i gent ja madura, vull dir 20 cap a dalt, ja que tracta coses potser conegudes o que cal conèixer sobre l'existència i la vida de les dones. Una història realment captivadora. A més, al tenir testimonis també del fill, es pot captar les dos perspectives i els diferents punts de vista davant un problema com el maltracte. Potser el que més impressiona de tot és el coratge de la Mercè i el gran poder que pot arribar a tenir l'odi dins nostre. 


 Olivia Stoicev 4t ESO A 



Tracta de una dona que escriu un diari sobre tot el que li passava amb el seu marit Ricard. Quan es va morir el seu fill Mateu el va trobar i el va llegir tot, i contava que ella ho passava molt mal que  la maltractava, la pegava, no la deixava sortir... Als matins treballava i a les tardes anava a la biblioteca a buscar informació sobre com matar en Ricard. Així ho va fer.

A mi m'ha agradat molt i el recomano a la gent jove. El que més m'ha agradat és quan ella es volia venjar del seu marit i el que no m'ha agradat és quan la dona de Mateu agafa el diari o llegeix sense fer-li cas.

Ezzahra Hajja 4t ESO B


Tracta sobre una dona que mata el seu home i després de tres anys el fill de la dona descobreix que la seva mare havia matat al seu pare... 

El recomano a la gent que li agraden els llibres misteriosos i més a les noies. A mi m'ha agradat molt perquè ha sigut un llibre misteriós, cosa que a mi m'agrada. El que més m'ha agradat és quan la dona decideix matar al seu home.

Mounia Boussetta 4t ESO A



* A Joana Jiménez Cid i a Olivia Stoicev també els va agradar molt.