dimecres, 1 de juny del 2016

Wonder, de R. J. Palacio


Wonder
R. J. Palacio
La Campana

Wonder és un llibre que narra la història d’un nen que es diu August. El protagonista va nàixer amb una greu deformació a la cara, la qual cosa ha provocat que s’hagi hagut de sotmetre a una desena d’operacions des de ben petit i, també, que no hagi pogut anar mai a l’escola. Els seus pares decideixen que ara que ha de començar la secundària: ja és hora que comenci a anar a classe. Explica com va ser per a ell començar aquella experiència totalment nova, la reacció dels seus companys quan el van veure per primera vegada (si al final l’acaben acceptant tal com és o no, com li ha canviat la vida durant aquest curs): la història de la seua vida narrada per diferents persones properes a ell i moltes coses més.

M’ha paregut un llibre realment bonic i que t’ensenya moltes coses sobre la vida. És una història única i diferent, et fa riure, et fa pensar, et fa emocionar, inclús en alguna part no he pogut evitar que em caigués alguna llàgrima. Me’l llegiria una vegada darrere l’altra i crec que no me'n cansaria mai. No sé ben bé per què és que m’ha agradat tant, però suposo que serà perquè l’August és un personatge capaç d’arribar a la gent, capaç de fer-te sentir com si fossis ell mentre llegeixes.

Sens dubte el recomano, tant a públic juvenil com a adult, és un llibre que crec que pot entendre i agradar a tothom, tot i que pot ser als adolescents els cridi més l'atenció que no pas a gent més gran.


Eulàlia Espuny, 1r ESO