diumenge, 18 de març del 2012

Èric i l'Exèrcit del Fènix, d'Èric Bertran


Èric i l'Exèrcit del Fènix
Èric Bertran
Proa

Èric Bertran és un noi de catorze anys, català, independentista i fan de Harry Potter. És el noi que tenia una web anomenada “Exèrcit del Fènix” en què, entre altres coses, hi havia fotos de la bandera d’Espanya cremant-se.
Però concretament Èric es va buscar la ruïna quan li va donar per escriure cartes als supermercats demanant que etiquetessin els productes en català i advertint-los que si no ho feien s'enfadaria i els enviaria més e-mails. Es va adreçar a unes empreses comercials establertes als Països Catalans com Carrefour, Llet Pascual i Dia, i d’aquests tres supermercats només Dia va optar per la denúncia.
Molts de guàrdia civils es van desplaçar de Madrid a Girona per registrar l'edifici i el van acusar de terrorista.
El fet que es tractés d'un inofensiu noi de 14 anys no els va treure la il·lusió de complir el seu deure, i li van confiscar tot el material informàtic que tenia per casa, fins i tot van buscar a la paperera de la seva habitació.
I a sobre, els perdonavides del seu institut es ficaven amb ell i a l’Èric no sé li va acudir res més que intentar espantar-los dient "trucaré a uns amics més grans que són d'ETA i us ficaran bombes pel cul".
Segons la fiscal això era gairebé una confessió en tota regla. Al final, després d'anar a Madrid i parlar amb la fiscal i amb el recolzament de molts partits van arxivar el cas.

A mi m’ha agradat molt aquest llibre perquè explica que per culpa de parlar el català i desfensar-lo, l’acusen de terroriste, l’acusen de no defensar el seu país, i crec que l’Èric sí que el defensava, defensava el seu país Catalunya, encara que la gent d’Espanya no ho entengués.
Èric te molt clar els seus ideals i això és molt important, perquè tu sempre has de defensar el que vols.
Aquesta història m’ha fet veure que Catalunya està molt mal vista a la majoria d’Espanya, simplement per parlar una altra llengua, tindre diferents costums, defensar la nostra terra i la nostra nació!

Aquest llibre, que està basat en fets reals, el recomano a tothom qui vulgui una terra lliure i que estimi al seu país: Catalunya!


Natàlia Arasa Bonavila 4t ESO