dijous, 22 de març del 2012

Camps de maduixes, de Jordi Sierra i Fabra


Camps de maduixes
Jordi Sierra i Fabra
Cruïlla

Aquesta novel.la juvenil és de Jordi Sierra i Fabra, un gran escriptor que amb aquest llibre es basa en temes que passen cada dia a milers de persones d'aquest món.

Tracta d'una noia que es diu Lluciana que surt de festa amb els seus amics, pren una píndola d'èxtasi i entra en coma. Al llibre es veu reflectit la culpabilitat dels seus amics per haver-la obligat a prendre la píndola i la preocupació per trobar la pastilla i poder salvar-la.

Aquest llibre també tracta d’un tema que sembla estar de moda entre els joves de 12 i 22 anys que és la bulímia i l’anorèxia, i que moltes de les persones que la pateixen no són conscients del que pot suposar tenir aquesta malaltia. El personatge que la pateix és la millor amiga de la Lluciana i s’ho passa molt malament perquè ella era la que havia d'ajudar-la a sortir d'aquella horrible malaltia, i just ara, es troba en coma.


La novel.la està molt ben enfocada per a la joventut d'avui en dia perquè sempre volen tenir noves sensacions, noves experiències... Però aquestes pastilles poden provocar molt símptomes i tenir greus conseqüències: esquizofrènia, paràlisi cerebral i fins i tot la mort. La Lluciana veu el coma com una “partida d'escacs” que al final aconsegueix guanyar!



Ja sabeu nois penseu-vos-hi dues vegades abans de consumir perquè es pot acabar com la Lluciana!


David Arasa Álvarez 4t ESO



1 comentari:

INSTITUT CRISTÒFOL DESPUIG (TORTOSA) ha dit...

Cintia la va llegir l'any passat i també li va agradar molt:

http://recomanamunllibre.blogspot.com.es/2011/06/camps-de-maduixes-de-jordi-sierra-i.html