dissabte, 17 de desembre del 2016

Ciudades de papel, de John Green


Ciudades de papel
John Green
Nube de Tinta

Quentin, el protagonista, està a la seva habitació i de cop apareix la seva veïna, Margo Roth Spiegelman, la noia de la qui està enamorat des de petit. La noia li demana ajuda per a venjar-se d'una sèrie de gent que ha estat al seu costat falsament, és a dir, enganyant-la. Després de passar tota la nit junts, venjant-se de tothom de qui ho havien de fer, tornen a casa. Al despertar, el noi s'adona que la Margo ha desaparegut. La noia, però, li ha deixat una sèrie de pistes perquè la trobi i així és com el Quentin, o Q, com el criden els seus amics, comença la búsqueda.

A mi m'ha agradat molt, tot i que, quan me'l vaig comprar, m'esperava que fos d'un altre tema. És un llibre de moltíssima intriga, amb un final bastant inesperat per a mi. El que no m'ha agradat tant és que hi ha alguna part que es fa avorrida, però tot i això val la pena llegir-se aquest llibre. 

 El recomanaria a la gent que li agraden els llibres d'intriga i a la vegada li agradi molt la poesia i les metàfores.

Idoia Clemente Fatsini, 2n ESO

dimarts, 13 de desembre del 2016

After, d'Anna Todd


After
Anna Todd
Planeta

Tessa es una chica que empieza la universidad. Ella es muy ordenada y le gusta planear las cosas. Todo canvia desde el momento en que aparece Hardin, un chico guapo y a la vez borde, lleno de tatuajes. Ellos se odian desde el primer día pero, más adelante, pasan a ser algo más que amigos y tienen que superar muchas pruebas para estar juntos. 

Me gustó muchísimo y se lo recomiendo a las personas que les guste leer novelas románticas o de amor. Siempre me gustó pensar que "los polos opuestos se atraen" y este libro lo confirma.


Núria Carles Favà, 2n ESO

dilluns, 12 de desembre del 2016

La increïble història de les hamburgueses de rata, de David Walliams


La increïble història de les hamburgueses de rata
David Walliams
Montena

La Zoe, una nena a la que se li ha mort el seu hàmster, és molt pobra i el seu pare s'ha casat amb una dona horrible.

A mi m'ha agradat bastant i el recomano a la gent que els agraden els llibres d'aventures amb un toquet d'humor. La Zoe, la protagonista, m'agrada molt pel seu caràcter, perquè després de tot el que ha passat, ho afronta tot amb un somriure.



Andreu Cutts Panisello, 2n ESO

Las luces de septiembre, de Carlos Ruiz Záfon


Las luces de septiembre
Carlos Ruiz Záfon
Planeta

Aquest llibre tracta sobre una família que es muda a "Bahía Azul". Allí coneixeran a Lazarus que viu a una mansió gegant. Ell és un fabricant de sers mecànics i ombres del passat. Per allí corre un enigma en torn a estranyes llums que brillen entre la boira que rodeja el illot del far i la presència d'una criatura que s'oculta en les profunditats del bosc. 

A mi m'ha agradat moltíssim. El que més m'ha agradat ha sigut el final per les coses que passen. Aquest llibre el recomano a la gent que li agrada el misteri i als que els agrada llegir perquè és una mica llarg.


Josep Manel Barceló Sancho, 2n ESO

El almacén de las palabras terribles, d'Elia Barceló


El almacén de las palabras terribles
Elia Barceló
Edelvives

Talia llora en el parque porque ha gritado a su madre que no la quiere y que es mejor que se vaya. Un anciano le dice que vaya al almacén de las palabras terribles, donde encontrara una solución. Allí conoce a Pablo, un chico que se ha peleado con su mejor amigo y también busca una solución.

 A mi el libro me ha gustado mucho, ya me lo había leído antes, pero ahora me ha gustado todavía más. El libro lo recomendaría a la gente que le guste las novelas juveniles.


Manel Adell Sebastià, 2n ESO

diumenge, 11 de desembre del 2016

Josep Vila Sivill (1904-1967). Catalanista i pioner en estilogràfiques i bolígrafs, d'Albert Verdaguer Vila-Sivill


Josep Vila Sivill (1904-1967). Catalanista i pioner en estilogràfiques i bolígrafs
Albert Verdaguer Vila-Sivill
Rafel Dalmau

És la biografia de Josep Vila Sivill, independentista català del partit Nosaltres Sols!, que va fabricar el primer boli d'Europa i la primera estilogràfica d'Espanya i hi va gravar una referència críptica a la Corona d'Aragó com oposició a Franco.

A mi m'ha agradat moltíssim. És molt interessant i entretingut. He après molt sobre aspectes de la història de Catalunya que desconeixia, així com de la lluita per la identitat catalana. És un llibre apassionant! 

El recomano a totes aquelles persones que estiguin interesades en la lectura de llibres de història i biografies.

 
Eduard Ferrer, 2n ESO

dijous, 8 de desembre del 2016

La nova vida de Bluebell Gadsby, de Natasha Farrant


La nova vida de Bluebell Gadsby
Natasha Farrant
La Galera


La nova vida de Bluebell Gadsby és un llibre que tracta d'una nena que es diu Bluebell i que té tretze anys i tres germans: un nen que es diu Twig i una nena que es diu Jas, que són més petits que ella, i una germana més gran que es diu Flora. Tenia una germana bessona que es deia Iris però va morir fa uns mesos.

La Blue ens explica a través d'aquest llibre la seva vida, la vida d'una noia normal i corrent, que comença a agradar-li el noi de la casa del costat, discuteix amb la seva germana gran i es diverteix molt amb les sortides dels seus germans petits, li agradaria tenir més a prop els seus pares que sempre estan de viatge per motius de feina tot i que té el suport del seu cangur Zoran i el que més li afecta és que troba molt a faltar a l'Iris.

A mi aquest llibre m'ha agradat molt en general, ja que m'encanten els diaris personals i les històries d'amor; però el que no m'ha agradat massa és que aquest llibre estava format per trossos del diari personal que escrivia la Blue i trossos de la transcripció de vídeo amateur que està gravant.


El recomano a tothom en general, tot i que trobo que els agradaria més a les noies, ja que és la vida d'una noia i totes aquestes històries d'amor són més de noies, però crec que li pot agradar a tothom.


Clara Caballé Cases, 2n ESO

El niño con el pijama de rayas, de John Boyne


El niño con el pijama de rayas
John Boyne
Salamandra

És un relat difícil de definir. Aquesta història està basada en fets reals i transcorre durant la Segona Guerra Mundial. El protagonista és un nen de 9 anys, fill d'un comandant d'alt càrrec. La història està explicada des de la perspectiva del nen i narra un any de la seva vida en el qual es muda a una casa prop d'una reixa, una d'aquestes que ens la podem trobar a molts llocs però ningú desitjaria esta-hi a dins.

A mi m'ha agradat moltíssim i la recomanaria a tot tipus de lector. Jo havia vist la películ·la abans, però encara que ja sabia el final, m'ha encantat molt. Inclús la manera del narrador d'explicar la història.


Júlia Aragón Tafalla, 2n ESO

La gramática del amor, de Rocío Carmona


La gramática del amor
Rocío Carmona
La Galera

Després del divorci dels seus pares, la Irene és enviada a un internat del sud d'Anglaterra a la vora d'un penya-segat. Alla viurà amb gran dolor el seu primer desengany amorés, alhora que guanyarà un inesperat mentor, en Peter Hugues, el professor més estricte de l'escola, que s'ofereix a ensenyar-li la gramàtica de l'amor a través de set grans novel·les del gènere, des de Goethe i Jane Austen fins a García Márquez i Murakami. La Irene s'enamora poc a poc del seu professor, mentre que un altre pretendents misteriós aspira secretament al seu cor.

 A mi m'ha agradat moltíssim. El que més, com la Irene va descobrint a poc a poc cop que es va enamorant i deixant un cor trencat.

La recomano a totes les noies que els agrada llegir novel·les romàntiques de veritat.

Neus Jorge Jarque, 4t ESO

El cor de la Hannah, de Rocío Carmona


El cor de la Hannah
Rocío Carmona
La Galera

La Hannah és una jove amish de Pennsilvània; viu en un entorn rural, aïllat i rígid, que encara avui segueix les normes i els codis del segle XVII. El mateix dia que fa 16 anys, es produeix un esdeveniment únic a la història del poble: per primera vegada en dècades, es permet l'entrada d'un foraster, en Daniel, un jove que acaba d'arribar de Seattle per a fer un reportatge fotogràfic sobre els amish. La Hannah sent de seguida alguna cosa per ell, i en Daniel s'enamora d'ella a l'instant. Inicien una relació que trenca tots els codis de la comunitat. Quan la família d'ella se n'assabenta, prohibeix que es continuïn veient i fan fora del poble en Daniel. Però la Hannah decideix fugir per anar a buscar-lo a Nova York, on s'enfrontarà a un nou món, viurà tota mena de perills i aprendrà algunes lliçons que mai no oblidarà. 

A mi m'ha agradat bastant, sobretot perquè la Hannah hi arrisca tot per en Daniel.

El recomano a les noies que siguin romàntiques i apassionades. 

Neus Jorge Jarque, 4r ESO

Wonder, de R.J Palacio


Wonder
R.J Palacio
La Campana

Tracta d'un nen amb una malaltia a la cara. El nen comença per primera vegada l'escola, on coneixem a molts companys....

M'agradat moltíssim, i sobretot que l'Agust, que és com es diu el protagonista, en cap moment es faci la víctima.

El recomano a tothom. Jo crec que és un llibre que poden llegir els adults i vosaltres perquè t'ensenya moltíssimes coses i fa que vegis els problemas des d'una altra perspectiva.

Anabel García, 2n ESO

Noel et busca, d'Àngel Burgas


Noel et busca
Àngel Burgas
La Galera

A mi m'ha agradat tot des del principi fins al final. M'ha intrigat moltíssim, sobretot el final, i he decidit fer la exposició oral d'aquest llibre a classe. 

El recomano a tots els que els agraden els llibres de misteri i suspens.


Yassine El Bahaoui, 2n ESO

Cor de cirera, de Cathy Cassidy


Cor de cirera
Cathy Cassidy
Estrella Polar

La Cherry, la protagonista, acaba de mudar-se amb el seu pare a una casa nova on l’esperen una mare i quatre germanes noves. A més, el primer dia coneix a Shay, el noi de qui s'enamora, que resulta ser el nóvio d'una de les seves noves germanes. 

 A mi el llibre m’ha agradat moltíssim. Crec que és un llibre que a tothom que li agradi llegir l'hi agradarà molt i a totes les persones que li agradin les autèntiques històries d'amor. Té 288 pàgines i me'l vaig acabar en un dia. 

He de dir que aquest llibre és mes per a xiques que per a xics, però si vos agrada molt llegir, endavant!!! El recomano !!!!

Saida El Bahaoui, 4t ESO

La trilogía de la niebla, de Carlos Ruiz Zafón


La trilogía de la niebla
Carlos Ruiz Zafón
Planeta

El llibre és un recull dels seus anteriors llibres: El príncipe de la niebla, El palacio de la media noche i Luces de septiembre

Les tres són històries independents i es poden llegir per separat. 

El llibre m'ha agradat moltíssim. Mai abans me n'havia llegit cap d'aquests llibres, però ara que els he llegit m'han encantat. L'autor ha sabut molt bé com deixar als seus lectors en l'intriga de saber con s'acabà cada història, des del començament fins al final. 

 El recomanaria principalment el recomanaria a tota la gent que li agradi molt llegir llibres, sobretot si són de misteri i aventura.

Saida El Bahaoui, 4t ESO

Un país en joc, d'Albert Gener


Un país en joc
Albert Gener
Createspace


M'ha agradat molt i el recomano als catalans que vulguin relaxar-se amb el tema de la independència.

Té molta imaginació i diversió, tot i que la trama és una mica embolicada.







Jordi Puente, 2n ESO

La planta carnívora, de Roberto Pavanello


La planta carnívora
Roberto Pavanello
Estrella Polar


A mi m'ha agradat molt i el recomano a qui li agrade llegir llibres de Bat Pat.







Iñaki Balastegui Luna, 1r ESO

dimarts, 19 de juliol del 2016

La noia del tren, de Paula Hawkins


La noia del tren
Paula Hawkins
Planeta

La Rachel és una dona divorciada que té problemes amb la beguda, per causa de la separació amb el seu marit Tom. La Rachel agafa tots els dies el tren de les 8.04 h i cada dia, durant el seu viatge, el tren es para en un semàfor, on ella pot contemplar una filera de cases del poble on vivia abans. Li permet observar amb detall els moviments que es produeixen al seu voltant, especialment els d’una parella a qui anomena Jason i Jess, de qui imagina una vida tranquil·la i feliç. Però tot canvia quan un dia, al parar-se al semàfor, veu una escena que la deixarà de pedra. Poc temps després descobreix a través de la premsa que la seva Jess imaginària ha desaparegut sense deixar cap rastre. A partir d’aquest moment intenta recordar que va veure realment aquell dia i si ella va tenir alguna cosa a veure. 

A mi m’ha agradat molt. Crec que és un llibre que a tothom que li agradi llegir l’atraparà des del principi fins al final. Té 500 pàgines d’intriga i jo me'l vaig acabar en dos dies, amb un final que canvia tota la història. El recomano a la gent de 3r d'ESO i endavant.

Mònica Benito, 3r ESO

divendres, 24 de juny del 2016

Els departaments recomanen...


Aquí teniu les lectures recomanades dels departaments didàctics com a activitats de consolidació a l'estiu per a l'alumnat aprovat.

CATALÀ

L’estiu és per llegir. Us recomanem les lectures del blog de la biblioteca Recomana’m un llibre.
També podeu anar a la Biblioteca Marcel·lí Domingo on trobareu de tot, fins i tot, còmics molt interessants. (1r ESO, 2n ESO)

-Resurrecció, de Silvestre Vilaplana. Bromera. (4t ESO)
-Porta falsa, de Pau Joan Hernàndez. Empúries. (4t ESO)
Lectures obligatòries de 2n de batxillerat. (1r batxillerat)


CASTELLÀ

Lectura de un libro de literatura juvenil (a elegir). (1r ESO, 2n ESO)
Lectures obligatòries de 2n de batxillerat. (1r batxillerat)


ANGLÈS

-The Phoenix and the Carpet, d'E. Nesbit Burlington Books. (1r ESO)
-The room in the tower and other Ghost stories, de Rudyard Kipling and other. Penguin Readers Level 2. ISBN: 0582-41667-1. (2n ESO)
-Counydown to Midnight, de Caroline Laidloaw. Heineman. ISBN: 0333-75916-8. (2n ESO)
-A trouble in Amsterdam, de Richard McAndrew. Cambridge discover Readerds -A-2. ISBN 978-84-8323-516-4. (2n ESO)
-Jerome K. Jerome, Three men in a boat. Black Cat.(3r ESO B)
-Antoinette Moses, Harry’s holiday. Cambridge. ISBN:978-84-83238356.(3r ESO C)
-William Shakespeare, Love in Shakespeare Five Stories. Black Cat. ISBN: 978885301097 E. (4t ESO A i B)
Gerald Durrell, My family and other animals. Burlington Books. (4t ESO C i D)


ALEMANY

-Andrea Marina Wagner, Gefahr am Strand (mitAudio CD) - Klett. ISBN: 978-84-236-7144-1.(3r ESO B)
-Andrea Marina Wagner, Unheimliches im Wald (mit Audio CD)- Klett. ISBN: 978-84-236-7146-5. (4t ESO B)


FRANCÈS

-Un étrange voisin, de Claire Miquel. Ed. Santillana Français. (1r ESO, 2n ESO)
-La lettre de Cordue. Niveau2. Ed Santillana. Presentar les activitats del llibre. (3r ESO)
-Une star en danger. Niveau A2. Ed.VicensVives. (4t ESO)
-Daphne du Maurier, My cousin Rachel. Ed. Macmillan. (1r batxillerat)
-Blaise Cendrars, Mon voyage en Amérique. Ed. Gallimard. (batxibac)
-Michel Turnier, Vendredi ou Les Limbes du Pacifique. Ed. Folio. (batxibac)
-Honoré de Balzac, Eugène Grandet. Ed. Vicens Vives.
-Alexandre Dumas. Le comte de Monte-Cristo. Ed. Vicens Vives. (batxibac)
-Victor Hugo, Les Misérables. Ed. Vicens Vives. (batxibac)


CIÈNCIES SOCIALS

Llegir per millorar la comprensió lectora i guanyar en vocabulari. En aquesta adreça trobareu un recull de novel·les històriques creat des de la biblioteca de l’institut.

-Endrina y el secreto del peregrino, de Concha López Narváez. Planeta & Oxford. (2n ESO)
-Almogávar sin querer, de Fernando Lalana i Luis A. Puente. Bambú. (2n ESO)
-L’ocell de foc, d’Emili Teixidor. Cruïlla. (2n ESO)


CULTURA CLÀSSICA

-Tomeu Terrades, Tindreu una nova terra. La Magrana. (ESO)


CIÈNCIES DE LA NATURALESA

-El robí robat, de Llorenç Puig | Rosa Maria Ros. Eumo. (2n ESO, 3r ESO C)
-Viatge al centre de la terra, de Julio Verne. (2n ESO)
-Alberto Rojo, La física en la vida cotidiana. Colección Alandar. Editorial Edelvives. (2n ESO)
-La fórmula preferida del professor, de Yoko Ogawa. Funambulista, 2014. (3r ESO).
-El clan de l’ós de les cavernes, de Jean Marie Auel. Edicions 62. (4t ESO A i C)
-Quantic Love, de Sonia Fernàndez Vidal. La Galera. (3r ESO, 4t ESO Ai B)
-La porta dels tres panys, Sònia Fernàndez-Vidal. La Galera. (4t ESO D)
-Planilàndia, d’Edwin A. Abbott. Laertes (català), J. Olañeta (castellà). (1r batxillerat)


MATEMÀTIQUES

-Albert i l’habitació invisible, de David Blanco. (1r ESO)
-La sorpresa de los números, de Anna Cerasoli. (1r ESO)
-La desaparició de l’u, de Mercé Viana. (1r ESO)
-La incògnita Newton, de Catherine Shaw. (4t ESO A i B)
-Los crímenes de Oxford, de Guillermo Martínez. Destino. (4t ESO A i B)


Font: Activitats de reforç i de recuperació (setembre 2016)


dilluns, 13 de juny del 2016

Bola de Drac, 5, d'Akira Toriyama


Bola de Drac, 5
Akira Toriyama
Planeta de Agostini

Tracta d'un personatge que es diu Goku. De molt petit s'ha entrenat amb la lluita i força, i ara té la missió d'ajudar als altres i buscar les Boles de Drac. Durant tot aquest camí, lluita contra personatges molt diversos... 

A mi m'ha agradat moltíssim, ja que és un còmic molt entretingut, fantàstic i per a mi molt divertit. El recomano a tots els qui agradin les aventures i l'acció.


Dani Ayora Arce, 1r ESO

El club de la cistella, d'Àngel Burgas


El club de la cistella
Àngel Burgas
La Galera

La Martina rep un regal el dia que fa anys: les memòries de l'Anticlub, la colla d'amics de la seva germana d'anys enrere. Les seves aventures desperten en la Martina el desig de formar-ne un de nou. 

A mi m'ha agradat molt. El que més m’ha agradat del llibre són els diferents casos i com els intenten solucionar, perquè és la part més entretinguda de llegir del llibre. El que menys m’ha agradat és el final, perquè el club no acaba bé i trobo que l’autor el podria haver-ho arreglat més.


Maria Estrada Cardona, 1r ESO

El diari del Greg 1. Un pringat total, de Jeef Kinney


El diari del Greg 1. Un pringat total
Jeef Kinney
Estrella Polar


Greg Heffley és gairebé adolescent, està a l'institut i té un amic, un autèntic cretí anomenat Rowley Jefferson. Encara que Greg vulgui aconseguir una xicota o semblar guai, sempre ho fastidia el seu company. Greg diu que aquest no és un típic diari, simplement les seues memòries. A l'institut hi havia una maledicció sobre un formatge; qui el toqués tindria la maledicció del formatge. Greg i Rowley a Halloween van molestar uns adolescents. Passat un temps els nois més grans els van enxampar i a Rowley li van fer empassar un tall del formatge maleït. L'endemà la gent va saber que no hi havia formatge i per deduccions van culpar a Greg. Rowley i Greg es van enfadar, però Greg va defensar Rowley de la maledicció i al final es van reconciliar. És un llibre ple d'aventures. 

A mi m'ha agradat moltíssim. Jo trobo que és una mica dur, ja que ser adolescent pot resultar molt molest. Ningú ho sap millor que en Greg. Heffley, immers en el dur ambient de l'institut, on els nois baixets que encara no han fet l'estirada, ha de compartir els passadissos amb ganàpies que ja s'afaiten dues vegades al dia. 

Jo el recomano, ja que ha estat un dels llibres que més gràcia m’ha fet. No importen les seues 217 pàgines, ja que te’l llegeixes en dos dies.


Hugo Carbó Miró, 1r ESO

divendres, 3 de juny del 2016

L'amic retrobat, de Fred Uhlman


L'amic retrobat
Fred Uhlman
Columna Jove

Un noi jueu que es diu Hans Schwarz té 16 anys i viu a un poble d’Alemanya. Coneix un noi de família suàbia que es deia Konradin Von Hohenfels i al cap dels dies es fan molt amics i són inseparables: ho fan tot junts. Konradin anava a casa de Hans, però Hans mai havia anat a casa de Konradin i la primera vegada que hi va anar i va vore un quadro molt semblant a Hitler, se'n va estranyar. Hans volia conèixer els pares de Konradin i es va adonar que Konradin amagava alguna cosa perquè només invitava Hans quan els seus pares no hi eren. Hans es va enfrontar un dia a Konradin i ell li va explicar tot el que passava i era que la seua mare odiava els jueus. Des d'aquella discussió ja no van tornar a ser com abans. 

Hans se'n va anar a Amèrica, va estudiar Dret, es va casar i va tindre un fill. Al cap del temps li va arribar una carta on posava noms de companys de quan era a Alemanya que havien mort i intentava no trobar el nom de Konradin i al final va acabar buscant el seu nom i posava “pres per haver assassinat Hitler”. 

A mi m'ha agradat el llibre i el recomano a la gent a qui els agraden els llibres de guerres, perquè el llibre parla sobre dos nois de diferent religió però que es fan amics igualment. Al llarg del temps el pare de Hans li diu que ha de marxar a Amèrica perquè hi havia la Segona Guerra Mundial, el llibre acaba molt tristament perquè l'amic de Hans, Konradin, mor per assassinar Hitler. 


Osama Sanhajy, 3r ESO

dimecres, 1 de juny del 2016

Participa en el bloc Recomana'm un llibre i guanya un lot de llibres!


Només has d'omplir 
aquest formulari.


El violí d’Auschwitz, de Maria Àngels Anglada


El violí d’Auschwitz
Maria Àngels Anglada
Columna Jove

Aquest enganxador llibre bèl·lic, de Maria Àngels Anglada, ens conta tot el sofriment que van patir tothom el qui van estar en un camp de concentració com el d’Auschwitz, situat a Polònia, i aquest sofriment el paties ja fosses jueu, esclau dels enemics o fins i tot polític, i això passava perquè als nazis no els agradava la seva raça, o fins i tot per la ideologia, o sigui, que els van llevar la llibertat de pensament i de poder practicar la seva pròpia religió. 

En aquesta recomanació, tot i que m’agradaria contar-vos alguna anècdota sobre el llibre, ho sento, però tinc prohibit fer “spoilers”. Tot i aquesta petita trava, us contaré que el personatge principal es diu Daniel, és bastant jove i ens conta totes les cruels peripècies per les quals va haver de passar, no només ell, sinó tots els presos, que romanien en el camp de concentració. 

Dit això espero que us agradi, i desitjo que el pugueu gaudir, tant com el vaig gaudir jo.


Genís Nogués, 3r ESO

Trajecte final, de Manuel de Pedrolo


Trajecte final
Manuel de Pedrolo
Edicions 62

Em vaig interessar per la lectura d'aquest llibre perquè ja havia llegit algun dels llibres d'aquest autor i perquè m'agrada la temàtica de ciència-ficció. 

Recomano llegir el llibre Trajecte final de Manuel de Pedrolo per molts motius, un dels principals és perquè es pot fer una lectura no continuada del llibre ja que al tractar-se de contes curts, és fàcil deixar la lectura i la pots reprendre al cap d'uns dies sense problemes. És fàcil de llegir ja que hi ha força diàlegs que fan que la lectura sigui entretinguda i lleugera. 

També el recomano perquè et fa pensar força i pot fer-te canviar la manera de veure les coses. Així, per exemple, el relat «Urn, de Djlnl» em va fer veure que de vegades veiem com una amenaça o perill les cultures, civilitzacions o costums que no siguin com les nostres i això no té per què ser així; de vegades, com la narració demostra, poden ser similars o fins i tot molt millor que el que tenim com a model a seguir. Et fa veure de manera més oberta les coses al teu voltant. «Cadàvers» m'ha fet comprendre que les coses no sempre són el que semblen ser. Quan he llegit «El Regressiu», m'ha fet canviar de pensar; jo pensava que la mort i el pas del temps eren fets negatius i després de la lectura ho veig diferent: crec que és millor no alterar l'ordre natural de les coses, ja que el que li passa al protagonista, pot arribar a ser pitjor que la mort. 

Conclusió: el llibre m'ha agradat i el recomano a tothom a qui li agradi la ciència-ficció.


Òscar Roca Calbet, 3r ESO

I la mort em parlava, de Noemí Bagés


I la mort em parlava
Noemí Bagés
Barcanova

És una mare i filla mantenen una relació tibant des de la mort del pare i la relació d'aquestes empitjora quan la mare decideix que han de traslladar-se a Tarragona. La Meritxell és una noia solitària de disset anys i l'Olga una dona vídua amb grans ocupacions, causa del seu gran càrrec com a doctora. 

La història està molt ben narrada explicant fets del passat per entendre i descobrir el perquè de certes maneres d'actuar i més coses. Mescla la intriga i la investigació amb fets tan quotidians com anar a l'institut i la feina. 

M'ha paregut un llibre adequat fins i tot per a nens i nenes més joves que nosaltres. És molt interessant.

Nesrine Khammar, 3r ESO

Hi ha un nen al lavabo de nenes, de Louis Sachar


Hi ha un nen al lavabo de nenes
Louis Sachar
Cruïlla

El llibre explica la història d'en Bradley Chalkers un xiquet de 12 anys. És agressiu amb els companys, a classe no escolta, no fa els deures i havia repetit cinquè. A la classe d'en Bradley arriba un alumne nou, en Jeff, que es farà amic d'en Bradley perquè s'haurà d'asseure al seu costat. També arriba una psicopedagoga nova. Els pares d'en Bradley creuen que és bo per a ell que la vagi a veure i la psicopedagoga ajuda el Bradley. 

És un llibre molt interessant i m'ha agradat bastant perquè es ràpid de llegir, però no és curt! Aquest llibre pot agradar a xiquets a qui els agrada poc llegir.

Martí Carot, 1r ESO

Diari del Greg 3. Això és massa!, de Jeff Kinney


Diari del Greg 3. Això és massa!
Jeff Kinney
Estrella Polar

Va d'un xiquet que es diu Greg, a qui li passen moltes coses dolentes. Intenta conquistar una noia i li surt tot malament, l'autobús el desvien a un altre carrer, la roba se li acaba perquè la mare li diu que se l'ha de netejar, els regals de Nadal no li agraden... 

A mi m' ha agradat perquè és un llibre de riure i molt distret. Jo el recomano per a la gent a qui li agrada llegir poc, perquè té poca lletra i molts dibuixos.


Cinta Ferreres, 1r ESO


A mi m'ha agradat molt, però trobo que l'haurien de fer més llarg. El recomano als meus companys.


Mariangel Blandín Silva , 1r ESO

El dia que en Gluck va arribar a la Terra, de Jordi Sierra i Fabra


El dia que en Gluck va arribar a la Terra
Jordi Sierra i Fabra
Bromera

Steve està declarant a comissaria, perquè és testimoni d'un robatori. Va començar a explicar que els lladres anaven amb cotxe i es van encastar contra l’aparador per robar. Quan van marxar el cotxe va relliscar i per poc atropella l’Steve però una llum blanca va sortir d’un contenidor i el va salvar. Quan l’Steve va arribar a casa va veure l’extraterrestre que l’havia salvat. L’extraterrestre va dir que li deien Gluck i que venia d’un planeta anomenat Kirce i que li agradaven molt les maçanes. En Gluck li explica que es va perdre per l’espai i va fer cap a la terra. L’Steve haurà d'ajudar en Gluck a arreglar la nau que se li havia trencat i no podia tornar al seu planeta. En Gluck necessita energia per recarregar la nau a la central elèctrica, per això hauran de passar unes aventures. 

Al final a en Gluck no li cal recarregar la nau perquè els seus pares el vénen a buscar, però en Gluck abans d’acomiadar-se li va dir a l’Steve que li havia deixat un regal que era una maçana mossegada. En realitat l’Steve va ser al futur el creador d’Apple. 

A mi aquest llibre m’ha agradat perquè parla d’Steve Jobbs, el creador d’Apple quan era menut, i trobo que qui ha escrit aquest llibre s’hi ha inspirat molt i això m’ha agradat. El recomano especialment per a alumnes de 1r d'ESO.

Manel Adell, 1r ESO

Girl Online. Una chica en Nueva York, de Zoe Sugg


Girl Online. Una chica en Nueva York
Zoe Sugg
Montena

La Penny és una noia de Brighton que encara va a l’institut. Té quinze anys i sota el pseudònim de Girl Online, la Penny escriu un blog sobre el sentiments, l’amistat, els nois, els enrenous familiars i els atacs de pànic que té, contínuament, des que va tenir un accident amb cotxe. Quan les coses van cada vegada més malament els seus pares, per motius de treball, decideixen viatjar a Nova York durant les vacances de Nadal. Allí és on la Penny coneixerà en Noah, un atractiu guitarrista. De sobte, se n’enamora perdudament, i no pot evitar descriure al blog cada moment de la seua relació. Però en Noah amaga un secret, un secret que amenaça la Penny i la seua sòlida amistat, amb en “Wiki”, el seu millor amic, per sempre. 

Aquest llibre m’ha agradat molt perquè parla una mica de superació personal i les històries d’amor de la protagonista. També m’ha agradat el fet que la Penny tingui un blog i veure els riscos d’internet. Està escrit per Zoe Sugg que és una videobloguera coneguda com Zoella. 

Jo recomano aquest llibre a qui li agrade llegir i/o a qui li agraden les històries d’amor i/o les de superació personal.

Paula Ruiz, 1r ESO

Wonder, R. J. Palacio


Wonder
R. J. Palacio
La Campana

L'August és un nen que va néixer amb una malformació a la cara. A causa de tantes operacions a què ha hagut d'estar sotmès, mai havia pogut anar a l'escola, fins ara. Quan va a visitar l'escola Beecher, coneix tres nens que li ensenyen el temari: la Charlotte, el Julian i el Jack Will. A l'August li costa fer amics, ja que el Julian vol posar a tothom en contra seua, però al cap del temps, tots l'acaben acceptant tal com és i, fins i tot, a l'entrega de premis que la Beecher organitza a final de curs, guanya la medalla Henry Ward Beecher a l'alumne que ha sabut arribar a més cors amb la seua força silenciosa. 

Wonder m’ha agradat molt. És un llibre molt interessant que ens ensenya coses de la vida, com per exemple, a no jutjar algú pel seu aspecte i a respectar els que són o pensen diferent. Sense cap mena de dubte, aquest llibre el recomanaria tant a un públic adult com juvenil.

Núria Carles Favà, 1r ESO

Wonder, de R. J. Palacio


Wonder
R. J. Palacio
La Campana

Wonder és un llibre que narra la història d’un nen que es diu August. El protagonista va nàixer amb una greu deformació a la cara, la qual cosa ha provocat que s’hagi hagut de sotmetre a una desena d’operacions des de ben petit i, també, que no hagi pogut anar mai a l’escola. Els seus pares decideixen que ara que ha de començar la secundària: ja és hora que comenci a anar a classe. Explica com va ser per a ell començar aquella experiència totalment nova, la reacció dels seus companys quan el van veure per primera vegada (si al final l’acaben acceptant tal com és o no, com li ha canviat la vida durant aquest curs): la història de la seua vida narrada per diferents persones properes a ell i moltes coses més.

M’ha paregut un llibre realment bonic i que t’ensenya moltes coses sobre la vida. És una història única i diferent, et fa riure, et fa pensar, et fa emocionar, inclús en alguna part no he pogut evitar que em caigués alguna llàgrima. Me’l llegiria una vegada darrere l’altra i crec que no me'n cansaria mai. No sé ben bé per què és que m’ha agradat tant, però suposo que serà perquè l’August és un personatge capaç d’arribar a la gent, capaç de fer-te sentir com si fossis ell mentre llegeixes.

Sens dubte el recomano, tant a públic juvenil com a adult, és un llibre que crec que pot entendre i agradar a tothom, tot i que pot ser als adolescents els cridi més l'atenció que no pas a gent més gran.


Eulàlia Espuny, 1r ESO

dilluns, 30 de maig del 2016

Xènia, #Keep calm i fes un tiut, de Gemma Pasqual i Escrivà


Xènia, #Keep calm i fes un tiut
Gemma Pasqual i Escrivà
Barcanova

La Xènia s’acaba de despertar d’un malson. Quan s’aixeca va a comprar amb la seva moto per al Pep i de sobte li sona el mòbil, sense adonar-se gira la moto sense voler i xoca amb un cotxe. 

Quan es desperta es troba a l'hospital i de cop truquen a la porta: era el Joan, el qui l’havia atropellat, que li havia portat el mòbil. Ella s’havia fracturat la cama. Quan ja estava a casa l’àvia li va dir que ja podia anar al cole. Quan arriba es troba un paper que diu que s’havien prohibit els aparells, com ara els mòbils, mp3... i la Xènia, el Cesc i la Laia s’enfaden i decideixen muntar una revolució. A partir d’aquí es van complicant les coses. 

Aquesta és la segona part de Xènia, tens un WhatsApp. A mi m'ha agradat molt i m'ho he passat bé llegint. 

Jo el recomanaria a les persones que sobretot s'hagin llegit el primer liibre de la Xènia, Xènia, tens un WhatsApp, i també a les persones que els agradi llegir llibres d'històries romàntiques.


Alba Sánchez Forcadell, 1r ESO


A mi també m'ha agradat molt i el recomano a tots els de l´institut. M´ha agradat molt, perquè m'agraden les històries d'amor, i el que no m'ha agradat és que no han posat dibuixets de com seria en Carles, tot i que la Xènia sí que surt a la portada.


Erika Galvan, 1r ESO

dijous, 26 de maig del 2016

Diari d'una penjada 1. Manual de supervivència a l'institut, de Rachel Renée Russell


Diari d'una penjada 1. Manual de supervivència a l'institut
Rachel Renée Russell
Estrella Polar


Tracta sobre una nena que es diu Nikki Maxwell que en una nova etapa de la seva vida s'ha d'enfrontar a un nou institut, una nova rival perversa i a un nou amor, però les coses no li van com ella esperava.

A mi m'ha agradat molt, sobretot perquè en alguns moments de la història i ha situacions còmiques i a mi també m'agrada que hi hagi algun moment divertit. 

 Jo el recomanaria sobretot a les nenes de entre 13 i 15 anys o a qui els agradin els llibres de ficció.


Maria Crisol Borràs, 1r ESO

dilluns, 23 de maig del 2016

El misteri de la capsa magnètica, de Maria Lluïsa Amorós


El misteri de la capsa magnètica
Maria Lluïsa Amorós
Onada

Este llibre tracta de cinc amics que es diuen: Max, Bàrbara, Anita, Markus i Konrad. Tots cinc busquen una capsa de música que va desaparèixer fa anys, però sense la clau la capsa no podia funcionar. Una matinada la Bàrbara va trobar la clau de la capsa al balcó i viatjaran a Berna a totes les botigues d'antiguitats per trobar la capsa. En Max no pot anar-hi perquè estava a Barcelona en sos iaios. Però finalment resulta que en Max va trobar la clau de la capsa de música i va anar corrents per ensenyar-la als seus amics. I així és com els cinc amics van passar les vacancesm d'estiu! 

A mi m'ha agradat molt. Jo trobo que este llibre és molt divertit perquè hi ha aventures i misteri, i a mi m'agrada molt llegir novel·les d'aventures i no està gens malament. El recomano als qui els agraden llibres d'aventures i de misteri.

Dina Badi Hilal, 1r ESO